Boss EQ-200 Graphic Equalizer

Ny serie pedal från Boss, 200-serien. Mångsidiga och flexibla pedaler i ett kompakt format som inte tar upp hela pedalbordet. Ljudkvalité i toppklass med 32-bitars AD/DA och 96 kHz samplingsfrekvens. Stöd för MIDI och extern fotomkopplare. EQ-200 har två 10-bands EQ-kanaler och en grafisk display där du kan snabbt se EQ-kurvan.
Artnr: 7-EQ200
Lägg i önskelistan
Webblager: Finns i lager
Finns varan i butik?
Luleå
Skellefteå
Umeå
Boss
2650 kr
Antal: 
Öppet köp i 14 dagar Fri frakt över 1000 kr Komplett serviceverkstad
 • Klassledande ljudkvalitet med 32-bit AD/DA, 32-bit floating point processing och 96 kHz sampling rate
 • Dubbla 10-bands EQ som kan användas i stereo, parallellt eller i serie
 • Insert-funktion för att processa externa effekter med klangfärgning pre och eller post
 • Tre olika inställningar för frekvensområde: 30 Hz till 12.8 kHz, 32.1 Hz till 16 kHz och 28 Hz till 14 kHz
 • 15 dB boost/cut på varje band övergripande volym för varje kanal
 • Stereo link-funktion för att kontrollera båda EQ-kanalerna tillsammans
 • Intuitivt handhavande med fysiska sliders och en grafisk EQ-display
 • Panelkontroller för inställningar i realtid och fyra minnen för att spara favoritljud
 • Panel Lock-funktion låser kontrollerna för att förhindra oönskade ändringar
 • Två inbyggda fotomkopplare med inställningsbara kopplingar till olika funktioner
 • Stöd för expanderad kontroll via externa fotomkopplare, en expressionpedal eller MIDI
 • Full MIDI I/O med TRS minikontakter (BMIDI-5-35 adapterkabel säljs separat)
 • Micro USB-kontakt för uppdateringar av firmware
 • Strömförsörjning via AC-adapter i PSA-serien eller tre AA-batterier
 • Bypass: Buffered bypass
 • Current Draw: 170 mA
 • Size: 101x138x60mm
 • Weight: 630g
BOSS introducerar en ny generation pedaler – ”200 serien” - som kombinerar avancerat ljud och stor flexibilitet i ett kompakt format som sparar utrymme i ditt pedalbord. Lättnådda kontroller och multifunktionsomkopplare gör dem lättanvända och intuitiva. Inbyggda minnen låter dig spara ett flertal inställningar för att snabbt kunna ta fram dem igen. 200-serien har en ljudkvalitet i toppklass med 32-bits AD/DA, 32-bits intern processing, 96 kHz sampling rate samt stöd för ytterligare kontroll via externa fotomkopplare, en expressionpedal eller MIDI.

EQ-200 är den mest flexibla kompakta EQ som någonsin skapats för gitarr och bas. Den har två omfattande 10-bands EQ-kanaler plus en in inbyggd grafisk display där men med en snabb överblick kan se den nuvarande EQ-kurvan. Valbara strukturer för signalväg konfigurerar kanalerna för att fungera i stereo, parallellt eller seriellt och du kan också koppla in externa pedaler ljudformande pre/post. Frekvensmittpunkten för alla 10 band kan ställas in efter tre olika lägen vilket låter dig optimera EQ-200:s prestanda för olika instrument.

Dubbla 10-bands EQ med justerbart omfång
Med sin förfinade design, 32-bit/96 kHz processor och ultralåga brusvärden levererar EQ-200 klanglig kontroll med precision och överlägsen ljudkvalitet. Upp till 15 dB cut eller boost är tillgängligt för varje band och varje kanal har en volym-slider för att balansera mot signal i bypass eller för att få en solo boost när så behövs. Centerfrekvensen för samtliga band kan ställas in på en av tre typer vilket låter dig optimera EQ-200:s för alla typer av instrument, från elektriska och akustiska gitarrer till bas, keyboards och många fler.

Flexibel signalväg och pre/post FX insert
EQ-200:s flexibla signalväg erbjuder en ovanligt hög nivå av flexibilitet i att forma ljud. A- och B-kanalerna kan länkas ihop eller användas var för sig och du kan också koppla in en extern pedal (eller pedalkedja) för att forma ditt ljud via pre-EQ och eller post-EQ processing. När man använder den på detta sätt med overdrive- och distorsionspedaler får man ett exceptionellt kraftfullt sätt att slipa sitt ljud för både solo och komp. I Series-läge får man två EQ efter varandra vilket gör att du kan använda den ena för ditt grundljud och den andra för solo eller ytterligare klangkontroll.

Enkel att ställa in och visuell EQ-display
Det är snabbt, intuitivt och frustrationsfritt att använde EQ-200. Tydliga sliders ger direktaccess till 10 EQ-band och volym för master-kanal och den informativa displayen ger en överblick av den aktiva EQ-kurvan. Man växlar mellan de två kanalerna med en dedikerad knapp på panelen och det är snabbt och effektivt att navigera de underliggande parametrarna. Med den användbara Panel Lock-funktionen kan du inaktivera kontrollerna på panelen för att undvika oönskade ändringar när du håller på med andra pedaler på ditt pedalbord.

Spara och ta fram dina favoritinställningar
EQ-200 har fyra inbyggda minnesplatser vilket gör att du kan spara dina favoritinställningar för att snabbt kunna ta fram dem igen. Det finns också ett Manual-läge som reflekterar kontrollernas nuvarande inställningar vilket i praktiken ger dig en femte valbar inställning. Du kan scrolla genom minnen med en fotomkopplare på EQ-200 och det ännu går att begränsa minnena du scrollar genom eller direkt adressera minnen för snabbare åtkomst när du spelar.

Djup realtidskontroll
EQ-200 EQ bypass, fotomkopplare för minnes-scrolling fungerar från det att du packar upp den ur förpackningen, men du kan även ställa in dem individuellt för stänga av eller aktivera kanaler, välja specifika minnesplatser och mycket mer. Kontroll är också möjligt via externa fotomkopplare och dessa kan också adresseras fritt till olika funktioner. Alternativt kan du koppla in en expressionpedal för att kontrollera volymerna på kanal A eller B eller den totala volymen (en praktisk stand-in för en volympedal). MIDI I/O finns via mini TRS-kontakter vilket gör att du kan styra olika funktioner från externa MIDI-kontrollenheter och kedja ihop flera pedaler i 200-serien för att välja minne på alla samtidigt.
Typ av effekt: Boost / EQ